De nieuwe kat

Via dit kattenmagazinenieuwekat.nl kom je alles te weten over katten en kattenrassen, want een nieuwe kat vraagt heel wat voorbereiding. Een kitten of een volwassen kat in huis introduceren brengt verandering in je leven.

Een kat huisvesten is niet iets dat je in een opwelling moet doen, maar bewust en wetend dat je kat gedurende zijn hele leven zorgen nodig heeft. Een zorgvuldige voorbereiding en nauwkeurige planning is vereist. Zo zal een nieuwe kat je in de meeste gevallen niet teleurstellen.

Een nieuwe kat brengt vriendschap en ambiance in huis. Toch vraagt een kat de aangepaste opvoeding. Bij een verkeerde keuze van een kitten, of wanneer het niet klikt tussen een nieuwe kat en de eigenaar zal de perfecte wereld snel een hel worden. Dat is ook de reden dat veel onderzoek nodig is bij het aanschaffen van een nieuwe kat of adoptiekat.

Dus als je besluit een kat in huis te nemen is het nuttig een paar dingen over het ras te weten. Er zijn verschillende kattenrassen met elk hun eigen uiterlijk, karakter en specifieke verzorging. Alle kattenrassen met foto en beschrijving kan je raadplegen via onze rubriek “kattenrassen“.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe kat zal dit heel wat tijd kosten om de juiste keuze te maken bij het kiezen van het ras dat bij jou past. Huisdieren maken deel uit van het gezin en dat is nu net ook zo met een nieuwe kat.

Een nieuwe kat kiezen vraagt heel wat opzoekwerk. Niet alle kattenrassen zijn gelijk, er bestaan veel kattenrassen. Alle kattenrassen hebben allemaal een eigen karakter en verzorging nodig. Daarnaast vraagt een nieuwe kat of kitten in huis heel wat aandacht en een correcte opvoeding.

Een nieuwe kitten vraagt net zoveel aandacht als kinderen bij hun ouders. Via de nieuwe kat kan je alles over katten lezen en kom je veel te weten over de opvoeding van katten. Omgaan met jonge kittens, leuke kattenspeeltjes, kattenvoeding, wat mogen katten niet eten en tot slot informatie over alle kattenrassen die accuraat is bij het zoeken naar een nieuwe kitten.

kattenrassen zoeker - welke kat past bij mijDe kattenrassen zoeker

Met de kattenrassen zoeker komt u eenvoudig te weten welke kattenrassen aan uw voorkeur zullen voldoen. Doe de test en kies uit meer dan 60 kattenrassen. Grote of kleine kattenrassen, het maakt niet uit, de kattenrassen-checker geeft een indicatie van welk kattenras bij u past.


spelen met je katSpelen met je kat.

Als u meer wilt weten welke leuke spelletjes je kan spelen met je kat, kattenspeelgoed, krabpalen, enz… bladert u door onze artikelen met nuttige informatie voor het entertainen van je kat. Leuk speelgoed voor katten is niet alleen goed voor je huisdier, het is tevens goed voor de gezondheid van de katteneigenaar.


nuttige adressen katten en kittensNuttige en interessante adressen.

Via deze weg kom je ook in contact met catteries uit België en Nederland, dierenartsen, kattenopvang en crematoriums voor huisdieren. Wij helpen je ook zoeken naar het beste kattenspeelgoed en geven je advies welke de beste slaapmanden en krabpalen goed zijn voor je kleine deugniet. Alles voor katten, zoals kattenmanden, krabtonnen, krabpalen, kan je vinden in de webshop van Bopets.eu


anders omgaan met je katAnders omgaan met je kat.

Hoe we omgaan met katten is van groot belang, een goede band opbouwen met je kat heeft tijd nodig. Dikwijls verloopt het niet zoals het hoort. Daarom kunnen deze artikelen je helpen om tot een perfecte oplossing te komen. Hoe mijn kat zindelijk maken is een onderwerp waar een katteneigenaar dikwijls mee te maken krijgt, maar niet het juiste antwoord voor vindt.

Ook de lichaamstaal voor katten is heel belangrijk, dit komt allemaal aan bod.

Onze artikelen zijn met veel zorg geschreven door mensen die gedreven zijn met het welzijn van alle huisdieren. Bij twijfel gaan we steeds ten rade bij verschillende specialisten om zo onze artikelen zo goed mogelijk samen te stellen.

Deze website is niet bedoeld om professioneel consult, diagnose of behandeling door een erkende dierenarts te vervangen. Als u veterinair advies nodig heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Informatie op deze site is uitsluitend van algemene aard. Negeer geen veterinair advies en stel de behandeling niet uit als gevolg van toegang tot informatie op deze site.