...

4 reden om een asielkat te adopteren

4 reden om een asielkat te adopteren

4 reden om een asielkat te adopteren

Er zijn tal van redenen waarom het een goed idee is om een ​​asielkat te adopteren. We noemen er vier.

Overweeg een asielkat te adopteren uit een plaatselijk dierenasiel of pleegnetwerk. Katten van fokkers en dierenwinkels zijn net zo gezond en mooi, maar ze zijn echter duurder in aanschaf dan een geadopteerd huisdier. Deze vier redenen maken het adopteren van uw volgende huisdier een betere keuze dan het kopen van een kat.

Zorgen voor een leven is een positieve ervaring die uw kat zal herkennen.

Katten die in opvangcentra worden gehuisvest, lijden vaak. Ze worden de hele dag en nacht in kooien gehouden, behalve wanneer ze mogen spelen en socializen met andere katten in een ruimte waar ze kunnen ronddwalen. Gewone katten krijgen voedsel van lage kwaliteit. Sommige dierenasielen en katten opvangplaatsen hebben het heel moeilijk en moeten het redden van wat ze krijgen. Sommige asielen huisvesten zelfs zieke katten en trachten ze erbovenop te helpen. Veel asielkatten worden ingeslapen omdat er gewoonweg geen plaats meer is in het kattenasiel. Wanneer iemand een van deze asielkatten wil adopteren, zullen die katten hun dankbaarheid voor de rest van hun leven uiten aan hun adoptanten.

Kies een kat die perfect past bij uw interesses en persoonlijkheid.

U kunt uw perfecte partner vinden door iemand te zoeken die perfect past bij uw interesses en persoonlijkheid.

Er zijn veel verschillende soorten asielkatten beschikbaar voor adoptie. Velen zijn beschikbaar via lokale opvangcentra, die worden bemand door liefdevolle, zorgzame personen. Sommige katten zijn langharig, anderen hebben specifieke haarkleuren. Zelfs oudere katten en kittens kunnen worden geadopteerd, zolang ze een zorgzaam karakter hebben en vriendelijk zijn. Asielen bieden katten van alle temperamenten en voorkomens. Sommige zijn vriendelijke katten; anderen zijn verlegen en gereserveerd. Ze hebben allemaal verschillende persoonlijkheden, maar de juiste kat voor een persoon kan gemakkelijk worden opgemerkt.

4 reden om een asielkat te adopteren

Naast opvangcentra, herbergen sommige opvangcentra raszuivere dieren.

Er zijn tal van asielen die specifiek op zoek zijn naar huizen voor specifieke kattenrassen. Door wat onderzoek te doen, is het mogelijk om een ​​kitten of een volwassen kat te adopteren die al geconditioneerd is om met hun nieuwe eigenaar om te gaan. Het is mogelijk om te trainen en te spelen met een volwassen kat die speciaal voor mensen is gefokt. Bijgevolg hebben deze katten meer kans om meer begrip te krijgen en zijn minder verrassend voor hun adoptanten. Als je echt een rasechte kat wilt adopteren, overweeg dan een rasspecifieke reddingsorganisatie. Fokkers kunnen u specifieke gewoonten en persoonlijkheden van specifieke kattenrassen leren. Bovendien kunnen ze u door middel van zorgbehoeften leren wat u van een specifiek ras kunt verwachten. Dit komt omdat raszuivere katten hun eigen unieke persoonlijkheden en gewoonten hebben.

Uw kat is al door een dierenarts goedgekeurd. Wanneer een kat uit een asiel wordt geadopteerd, is het dier al goedgekeurd voor adoptie door een dierenarts. Als een kat van de juiste leeftijd is, is hij of zij al gesteriliseerd of gecastreerd en zijn alle vaccins toegediend.

Als u echter een kitten adopteert is deze getest op FeLV en FIV, beide veelvoorkomende virale ziekten. Een kat die is geadopteerd uit een asiel zal al een aanzienlijke hoeveelheid dierenartszorg hebben ondergaan in het asiel, wat een kostenbesparende maatregel kan zijn.

Elke dag worden er over de hele wereld veel katten gedood in asielen. Hun dood wordt veroorzaakt door een teveel aan huisdierpopulaties. In plaats van het probleem erger te maken, overweeg dan om een ​​nieuwe kat in nood te adopteren. Uw nieuwe huisdier krijgt opnieuw een kans op leven.

4 reden om een asielkat te adopteren

Op zoek naar een kat of kitten, loop eens langs of maak een afspraak bij een kattenopvang of dierenasiel. Het kost je niets, alleen wat tijd en je bent zeker niet verplicht een kat mee te nemen. Kijken kost niets, en misschien vindt je wel de kat van je leven.