...

Waarom spinnen katten

Waarom spinnen katten

Waarom spinnen katten en is het ook goed voor mensen

Katten zijn verbazingwekkend vocale dieren: wanneer ze communiceren, miauwen, rommelen, sissen, grommen, gillen en schreeuwen. Maar misschien is het meest betoverende en mysterieuze geluid dat ze maken het spinnen. We zullen je kennis laten maken met de geheimen van het spinnen van katten.

Elke katteneigenaar zal je vertellen dat er niets beters is dan tegen haar aan te knuffelen als ze spint. Mee eens, er is iets heel ontspannends, bijna hypnotiserends, in dit unieke en vreemde geluid. Maar wat betekent het spinnen van een kat? En hoe doen katten dat precies? Het blijkt dat spinnen veel ingewikkelder wordt geboren dan het op het eerste gezicht lijkt – dit bewijst maar weer eens dat onze harige kattenvrienden echt uniek zijn.

Hoe spinnen katten?

Laten we eenvoudig beginnen – hoe spinnen katten? Katten spinnen met behulp van de spieren van het strottenhoofd en trillen de stembanden met een frequentie van 25-150 trillingen per seconde. Terwijl ze in- en uitademen, stroomt er lucht door hun stembanden, waardoor een spinnend geluid ontstaat. Als je goed luistert naar een spinnende kat, kun je zelfs horen wanneer je kat overschakelt van inademen naar uitademen en weer terug. Dus het is vrij eenvoudig, toch?

Maar niet zo snel, want eigenlijk ligt het iets ingewikkelder…

Waarom beginnen katten te spinnen?

Het antwoord is simpel: zoals we allemaal weten, beginnen katten te spinnen als ze zich comfortabel, warm en gezellig voelen, bijvoorbeeld als ze op schoot liggen. Maar is er een andere reden voor dit geluid? Misschien kunnen we meer leren als we eerst de omstandigheden begrijpen waaronder katten beginnen te spinnen.

Wanneer spinnen katten?

Katten beginnen te spinnen op momenten van ontspanning. Als ze zich goed voelen of in de zon op hun krabpaal liggen te rusten, en dit is absoluut waar. Ze kunnen ook spinnen in tijden van grote stress of pijn, zoals tijdens bezoeken aan de dierenarts en zelfs tijdens de bevalling.

Dus waarom spinnen katten eigenlijk?

Katten spinnen als ze in een rustige gemoedstoestand zijn. Dit gebeurt meestal wanneer ze pijn hebben, gestrest zijn, maar ook als ze op schoot liggen bij de eigenaar. Spinnen helpt hen ook om gemakkelijker te ademen en hun lichaam te ontspannen. Sommige wetenschappers geloven zelfs dat spinnen katten helpt om verwondingen te genezen, spieren te herstellen en mogelijk als pijnstiller te werken. Dit komt omdat spinnen laagfrequente trillingen veroorzaakt die hun lichaam helpen deze nuttige taken uit te voeren. Bovendien is waargenomen dat zieke of gewonde katten liever energie verspillen aan spinnen dan aan rusten. Katten herstellen sneller van een operatie dan honden vanwege hun vermogen om te spinnen. Spinnen kan ook worden gezien als de reden waarom katten meer kans hebben op minder complicaties na een operatie.

Als spinnen zo goed is voor katten, is het dan ook goed voor ons?

Ja! Een meerjarig onderzoek door de Universiteit van Minnesota wees uit dat katteneigenaren minder snel overlijden aan hart- en vaatziekten dan eigenaren van niet-katten. Vermoedelijk zijn katten hier de oorzaak van. Zo is het spinnen van een kat nuttig voor de mens! Dit leidde ons tot de voor de hand liggende vraag: als spinnen zo magisch is, waarom beginnen wij er als mensen dan niet mee? Helaas hebben we duidelijk een fase in de evolutie gemist, dus in deze kwestie zullen we gewoon op katten moeten vertrouwen om ons gezond te houden.

Waarom spinnen katten

Wat als mijn kat niet spint?

Elke kat spint anders en met verschillende volumes. Het wereldrecord spinnen werd gevestigd door Merlin, een kat uit het Verenigd Koninkrijk, wiens spinnen werd geregistreerd op 67,8 decibel, wat ongeveer hetzelfde is als een stofzuiger! Andere katten kunnen bijna onhoorbaar spinnen, en de enige manier om te weten dat ze het doen, is door hun nek of keel aan te raken om de trilling te voelen. Er zijn echter nog steeds katten die helemaal niet spinnen en geen stembandletsel hebben. Wetenschappers proberen nog steeds de redenen te begrijpen. Wilde katten spinnen bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk niet en voorkomen dat hun kittens spinnen om niet de aandacht van roofdieren te trekken.

Spinnen katten om een ​​andere reden?

Wetenschappers hebben een speciaal soort spinnen van katten geïdentificeerd dat bekend staat als het obsessieve spinnen. Hoogstwaarschijnlijk gebruiken katten het alleen als een middel om van hun eigenaar en familieleden te krijgen wat ze willen, bijvoorbeeld wanneer ze eten willen. Een obsessief spinnen is een kruising tussen een miauw en een spinnen, en het komt qua frequentie heel dicht in de buurt van het geluid van een huilende baby, en we zijn “geprogrammeerd” om op dit geluid te reageren.

We moeten toegeven: katten manipuleren onze emoties om aan eten te komen… We denken dat dit niemand zal verbazen die ooit een kat heeft gehad!