...

Kanaani kat

Kanaani kat - kanaani Depositphotos 641741582 S

Kanaani of Canaani

Maak kennis met de Kanaani – een nobele, atletische en sierlijke kat met een wilde uitstraling. De Kanaani is een fascinerende kattenras dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Met zijn indrukwekkende fysieke kenmerken en intrigerende persoonlijkheid heeft deze kat al snel een plekje veroverd in de harten van kattenliefhebbers over de hele wereld. Dit is een ras dat gekenmerkt wordt door zijn elegante bouw, gevlekte vacht en betoverende groene ogen. Maar achter die prachtige verschijning schuilt een dier dat een rijke geschiedenis en een onafhankelijk karakter met zich meedraagt. In deze introductie duiken we dieper in de wereld van de Kanaani en ontdekken we wat deze buitengewone kat zo uniek maakt.

Kanaani profiel

Levensverwachting : 12-15 jaar
Gemiddelde hoogte : 30-40 cm
Gemiddeld gewicht : 4-8 kg
Vachttype en -kleur : korte vacht met gemiddelde ruwheid, kleuren tussen beige en bruin
Lichaamstype : atletisch lichaam, gespierd maar sierlijk
Verzorging vereist : normale verzorging
Vergelijkbare rassen : Bengaal, Ocicat, Savannah

Geschiedenis

De Kanaani kat is een relatief jong ras dat zijn oorsprong kent in Duitsland. Er is echter ook een verhaal dat deze kat zijn oorsprong kent in Israël, Jeruzalem, uit de Ha Jeruschalmi Cattery. Het ras is vernoemd naar de historische nederzetting Kanaän en is ontstaan in de beginjaren 90. Het is interessant om te weten dat het ras alleen in Duitsland wordt erkend als een officieel ras, omdat het daar lange tijd werd gefokt.

Het lijkt erop dat deze kat specifiek is gefokt om op de Afrikaanse Wildcat te lijken, met als doel hem een temperament te geven dat geschikt zou zijn voor een huiselijke omgeving. Dit resulteerde in een ras dat een beetje wild, maar toch vriendelijk en sociaal is. Hoewel de Kanaani kat een experimenteel ras is, heeft het al veel fans over de hele wereld. Met zijn interessante geschiedenis en unieke uiterlijk is het geen wonder dat dit ras steeds populairder wordt.

Persoonlijkheid van de Kanaani-kat

De Kanaani is een kattenras met een heel eigenzinnig karakter. Ze hebben een sterke persoonlijkheid en weten precies wat ze willen. Maar laat je niet misleiden, deze katten zijn ook erg liefdevol en vriendelijk. Ze hechten zich sterk aan hun baasjes en kunnen enorm veel genegenheid geven. Het is een trots en koppig kattenras dat zich niet gemakkelijk laat commanderen. Hun sterke achterpoten maken dat ze erg veel springen en ze hebben dan ook veel energie. Deze nieuwsgierige katten willen elke plaats in huis ontdekken en spelen graag interactieve spelletjes. Kanaani’s komen goed overeen met andere dieren en zijn dus ideaal voor een huishouden met meerdere huisdieren. Het ras is ontstaan door kruising met de wilde kat, wat ze iets wilder maakt. Daarom zijn ze misschien niet het meest geschikte ras voor een huishouden met jonge kinderen. Kortom, de Kanaani is niet de meest kalme en volgzame kat, maar heeft een eigen karakter dat zeker zijn charmes heeft.

Gezondheid

De Kanaani is een relatief jong kattenras, waardoor er nog niet veel informatie beschikbaar is over erfelijke neigingen. Net als andere katten zijn ze vatbaar voor standaardziekten, zoals nier- en maagproblemen. Bij het fokken van dit ras is bengaals bloed gebruikt, en omdat de bengaal gevoelig is voor hypertrofische cardiomyopathie, is het mogelijk dat de Kanaani ook vatbaar is voor deze ziekte. Het is daarom van groot belang dat eigenaren hun Kanaani-katten regelmatig laten controleren door een dierenarts. Kanaani-katten zijn echter zeer actief en hebben een hoge activiteit, waardoor ze over het algemeen geen last hebben van overgewicht. Een gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn echter nog steeds van groot belang om deze atletische katten in topconditie te houden

Kanaani Verzorgen

Als eigenaar van een Kanaani wil je natuurlijk dat je trouwe metgezel altijd gezond en gelukkig is. Naast de juiste voeding en voldoende beweging is de verzorging van je kat van groot belang. Hieronder vind je enkele tips voor een goede verzorging van je Kanaani.

Ten eerste is het belangrijk om je Kanaani geen mensenvoedsel te geven. Hun maag is hier namelijk niet op gebouwd en kan er behoorlijk ziek van worden. Zorg daarom altijd voor de juiste voeding voor je kat.

Daarnaast is het belangrijk om je Kanaani regelmatig te kammen. Dit kan één of twee keer per week worden gedaan. Zo houd je de vacht van je kat schoon en gezond. Hierdoor voorkom je ook klitten in de vacht, die pijnlijk kunnen zijn voor je kat.

Naast het kammen is het ook belangrijk om de mond, oren en ogen van je Kanaani regelmatig schoon te maken. Dit voorkomt ontstekingen en andere problemen. Maak hiervoor gebruik van speciale producten die geschikt zijn voor katten.

Tot slot is het verstandig om regelmatig naar de dierenarts te gaan. Zo kan de gezondheid van je Kanaani in de gaten worden gehouden en kunnen eventuele problemen op tijd worden opgemerkt en behandeld.

Door bovenstaande tips op te volgen, zorg je ervoor dat je Kanaani in optimale gezondheid verkeert en lang van het leven kan genieten.

kanaani Depositphotos_301243008_S

Verschijning

De Kanaani-kat is een prachtige en nobele verschijning. Met zijn atletische en gespierde lichaam lijkt het alsof deze kat zo uit het wild komt. Het middelgrote hoofd van de Kanaani-kat is driehoekig van vorm en heeft prominente jukbeenderen. De oren zijn groot en ver uit elkaar geplaatst, met spitse punten. Nog iets kenmerkend voor de Kanaani-kat zijn de borstels op de oren en het printpatroon op de achterkant van de oren.

De grote amandelvormige ogen van de Kanaani-kat zijn een opvallend kenmerk. Wat deze ogen nog meer bijzonder maakt, is de uitzonderlijk groene kleur. Het lichaam van deze katten is sierlijk en heeft een gemiddelde ruwe vacht van korte lengte en een kleine ondervacht.

De Kanaani-kat heeft sterke achterpoten en springt dan ook graag. Het verplichte patroon van deze katten is vlekken of marmer in de klassieke standaardtint, die tussen beige en bruin ligt. Het is dan ook niet verrassend dat de Kanaani-kat eruitziet als een sierlijke en elegante wilde kat.

Als je op zoek bent naar een kat die er nobel en prachtig uitziet, dan is de Kanaani-kat een goede keuze. Het is een kat met een opvallend uiterlijk, maar ook een actieve en speelse persoonlijkheid. De Kanaani-kat heeft een uniek en bijzonder karakter dat past bij zijn indrukwekkende uiterlijk.