...

3 fouten bij het trainen van katten

3 veel voorkomende fouten bij het trainen van katten Depositphotos_383980028_S

3 veelvoorkomende fouten bij het trainen van katten

Bij het trainen van katten is het echt nodig even na te denken voor je gaat handelen om te voorkomen dat u drie veelgemaakte fouten maakt.

Het trainen van katten is veel ingewikkelder dan het trainen van honden. Omdat ze koppig zijn en niet leren zoals honden dat doen, moet je de taak met een plan benaderen.

Katten moeten voorzichtig worden aangemoedigd om nieuw gedrag en nieuwe trucs te leren. Training kost tijd, dus het is belangrijk om gedurende het hele proces geduldig te blijven.

Fouten maken bij het trainen van katten kan ertoe leiden dat ze langzamer en moeilijker leren. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die eigenaars van huisdieren maken bij het opvoeden van kittens en volwassen katten.

Alleen reageren op negatief gedrag.

Katten begrijpen in eerste instantie de regels van hun baasjes niet. Ze kunnen dingen doen die niet zijn toegestaan, zoals springen op meubels waar ze niet op mogen of klauwen aan tapijten. Wanneer dit gebeurt, is het gemakkelijk voor eigenaren om overdreven te reageren en het trainingsproces van hun kat te vertragen. Of erger nog, de kat kan dit gedrag gaan vertonen om de aandacht van zijn baasje te krijgen. In plaats daarvan is het beter om kalm te blijven als je huisdier iets doet wat je niet leuk vindt en een strenge, maar liefdevolle berisping te geven.

Katten reageren doorgaans slecht op een agressieve of gewelddadige behandeling. In plaats van ze op deze manier te behandelen, is het beter om ze rustig te laten zien wat ze verkeerd hebben gedaan en een positief antwoord te geven. Dit kan het tonen van de juiste krabplek en het belonen van positief gedrag omvatten. Als je je kat iets positiefs ziet doen, is het aan te raden haar te prijzen en te belonen voor het positief gedrag.

3 veel voorkomende fouten bij het trainen van katten Depositphotos_8221076_S

Onjuiste producten en methoden kunnen tot problemen leiden.

Katten hebben training nodig om van meubels af te blijven waar ze niet op mogen. In plaats van producten speciaal voor katten te kopen, kan dubbelzijdig plakband of een soortgelijk idee een kat trainen om van bepaalde oppervlakken af ​​te blijven.

Het is cruciaal om te onthouden dat negatieve trainingsmethoden niet goed werken bij katten. Dit betekent dat schreeuwen tegen je kat, haar slaan en het gebruik van een spuitfles op haar allemaal worden afgeraden. Deze methoden zullen uw huisdier waarschijnlijk bang maken zonder haar iets te leren. In plaats daarvan moet je proberen om gewenst gedrag te belonen – of het nu aandacht, traktaties of speeltijd is – en positieve bekrachtiging gebruiken tijdens het trainen is aan te raden.

Er zijn veel natuurlijke gedragingen die katten vertonen; krabben, klimmen en springen. U moet dit gedrag niet stoppen, hoewel het belangrijk is om uw eigendommen te beschermen tegen schade. Moedig uw kat in plaats daarvan aan om natuurlijk te handelen met huisdierspecifieke producten die bieden wat ze nodig hebben en aanmoedigen wat u wilt.

Als uw kat bijvoorbeeld graag op een hoog meubel springt, heeft ze misschien gewoon een krabpaal nodig of vindt ze het leuk om op muurstokken te klimmen om bij de hoogste plek in huis te komen. Als een ander voorbeeld, als je haar een verticale krabpaal hebt gegeven maar ze die niet echt gebruikt, kan ze de voorkeur geven aan een andere stijl, zoals een horizontale. Met andere woorden, het kan gewoon een kwestie zijn van het selecteren van de juiste producten voor uw unieke kat.

Ongeduldig zijn bij het trainen van katten

Het trainen van katten vergt geduld omdat elke kat uniek is. Ze zullen hun gedrag niet van de ene op de andere dag veranderen. Neem de tijd, wetende dat gedragsveranderingen niet van de ene op de andere dag zullen plaatsvinden.

3 veel voorkomende fouten bij het trainen van katten Depositphotos_68054525_S