...

Voordelen van huisdieren in een afkick kliniek

Voordelen van huisdieren in een afkick kliniek

Voordelen van huisdieren meenemen naar een afkick kliniek

Wanneer je verslaafd bent, dan is dat natuurlijk vervelend genoeg. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Meestal gaat er het nodige aan vooraf, alvorens er uiteindelijk tot de conclusie wordt gekomen dat het zo echt niet langer kan. Wanneer een dagbehandeling niet meer helpt, is een afkickkliniek vaak nog de enige optie. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend als dat je zult denken. Je dient als ‘verslaafde’ immers gedurende een periode van vaak toch al wel snel 2 tot 3 maand afscheid te nemen van alles wat je lief is. Dit geldt niet alleen voor de mensen om je heen, maar ook voor eventuele huisdieren. Huisdieren mogen namelijk in veel van de gevallen absoluut niet mee. Toch kan het wel een enorm voordeel zijn om kritisch te kijken naar een kliniek waar huisdieren toegestaan zijn.

Een huisdier voelt vertrouwd

Eén van de voordelen waarom je een huisdier zou moeten kunnen meenemen naar een afkickkliniek, is omdat het je een vertrouwd gevoel geeft. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je naar een kliniek gaat en alles moet achterlaten, dit niet als heel erg prettig wordt ervaren. Door je huisdier mee te mogen nemen, heb je iemand die naar je luistert en er altijd voor je is zonder een mening te geven. Veel verslaafden voelen zich namelijk ontzettend alleen. Niet zo heel vreemd natuurlijk, de meeste mensen hebben ze zelf afgestoten.

Je huisdier hoeft nergens anders naar toe

Kies jij voor een kliniek waar je huisdier niet welkom is, dan zal je toch een veilig huis voor je huisdier moeten vinden. De kans dat familie of vrienden eventueel willen oppassen is natuurlijk wel aanwezig, maar wanneer dit geen optie is, zal je toch overgeleverd zijn aan bijvoorbeeld een pension. Nu is het voor het welzijn van je huisdier vaak ontzettend fijn om naar een pension te mogen. Echter zijn er natuurlijk wel kosten aan verbonden. Kosten die je wellicht helemaal niet in staat bent om te betalen. Gelukkig zijn er vaak ook mogelijkheden om iets met de gemeente te regelen betreffende de kosten voor een pension. Ondanks dat heb je natuurlijk het liefst je huisdier lekker veilig en vertrouwd bij je.

Goed voor je herstel

Tijdens je herstel ga je door diepe dalen. Vooral in de eerste paar dagen is het ontzettend zwaar. Je krijgt te maken met ontwenningsverschijnselen en kunt bij vlagen de realiteit met de werkelijkheid verliezen. Doordat jij je huisdier bij je hebt, is dit vaak een stok achter de deur om ervoor te zorgen om absoluut niet op te geven. Je hond, kat of eventueel andere huisdier geeft je namelijk onvoorwaardelijke steun en dat wil je logischerwijs natuurlijk niet op het spel zetten door weer in oude gewoontes terug te vallen.

Conclusie

Waar een huisdier ons in het dagelijks leven al ontzettend veel liefde en steun geeft, is dit in een afkickkliniek nog veel belangrijker. Vooral in het begin voel je je vaak ontzettend alleen en zit je nog vol in de afkickfase. Het is dan wel zo fijn dat er iemand bij je is, die je tijdens deze periode door dik en dun kan steunen. Huisdieren kunnen dan misschien wel niet praten, maar alleen de aanwezigheid is vaak al meer dan voldoende.

Voordelen van huisdieren in een afkick kliniek