...

GAIA niet onder de indruk van FAVV over Katje Lee

katje lee gaia

Gaia – “Wij zijn absoluut niet onder de indruk”

Gaia die opkomt voor het Katje Lee uit Peru is niet onder de indruk van het persbericht dat het FAVV stuurde naar aanleiding de exportcertificaten voor katten.

In februari leverde FAVV nog exportcertificaten voor katten uit Qatar

Brussel, 28 mei 2020 – Als reactie op het persbericht van het FAVV “naar aanleiding van de misleidende en lasterlijke verklaringen van GAIA” wil de dierenrechtenorganisatie kort reageren. “Het FAVV kan de exportcertificaten voor het katje Lee uit Peru administratief wél in orde brengen zodat de kat terug kan naar Peru”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Dat hebben ze in februari nog gedaan met 10 katten.

Een Brit (expat) wilde zijn katten vanuit Qatar naar Wales brengen. Het FAVV hield de katten toen tegen op de luchthaven wegens geen titrering van 4 van de 10 katten (geen originele documenten, enkel kopieën). De katten werden toen in quarantaine geplaatst in Zaventem en uiteindelijk teruggestuurd.

Het FAVV heeft toen wél voor de exportcertificaten gezorgd ook al waren de papieren van de katten oorspronkelijk niet in orde – hetgeen ze nu aanhalen in de casus van Lee als reden om geen exportcertificaat aan te leveren. Wij zijn dan ook absoluut niet onder de indruk van hun communicatie”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “We blijven in cirkeltjes draaien. Het is aan het FAVV om het exportcertificaat af te leveren, zij weigeren dat certificaat dat Peru nodig heeft af te leveren waardoor Peru de import van Lee weigert. En zo zijn we terug bij het begin… .”

Foto Gaia