...

Cheetoh

Cheetoh Depositphotos_56445525_S

Cheetoh

De Cheetoh is een groot en gespierd kattenras en heeft de kenmerken van zowel de Ocicat als de Bengaalse kat, maar daarnaast heeft de Cheetoh ook nog andere verschillende unieke eigenschappen.

Eén blik op dit huisdier is voldoende om te begrijpen dat dit een echte tijger is, hoewel het vrij compact is. In feite is de Cheetoh een van de grootste kattenrassen van alle gekende gedomesticeerde katten waarbij katers groter zijn dan poezen. Je kunt deze unieke katachtigen ook herkennen aan de manier waarop ze lopen. Ze kunnen worden beschreven alsof ze prooien achtervolgen terwijl ze op jacht zijn. Ze zien er vrij sierlijk en elegant uit en hebben een lage gang die het gevolg zijn van hun achterpoten. Deze zijn iets langer dan hun voorpoten.

De gemiddelde leeftijd van de Cheetoh ligt tussen de 12 en 14 jaar.
Wetenschappelijke naam: Felis catus
Herkomst: Verenigde Staten

Persoonlijkheid van de Cheetoh

Cheetohs doen het vooral goed in grote en actieve gezinnen. Immers, hoe meer mensen in een huisgezin, hoe gemakkelijker het zal zijn om dit ras alle liefde en aandacht te geven waar het naar hunkert. Het zal ook gemakkelijker zijn om dit actief katje bezig te houden. Deze katten mogen niet worden genegeerd en ze moeten betrokken blijven bij de taken binnen het gezin zodat ze zich niet vervelen. Je kunt overwegen om meer dan één kat in huis te nemen als je een Cheetoh in je gezin gaat introduceren. Dit kan helpen om verveling en eenzaamheid te voorkomen als je niet veel thuis bent.

Je kunt verwachten dat een Cheetoh een leuke kat is die graag door elke kamer in je huis rent en springt. Wanneer ze echter voldoende bewegen om hun energie kwijt te kunnen, zullen deze katten kalmer worden en klaar zijn voor wat knuffels met hun eigenaar. Deze zachte en spraakzame katachtigen kunnen ook worden omschreven als lief, volgzaam, sociaal en vriendelijk. Dit zijn echt geweldige huisdieren. Dus hoewel ze er misschien wild uitzien, is hun persoonlijkheid als die van een huiskat. Ze staan ​​bekend om hun liefde, nieuwsgierigheid en hun sterke banden met hun favoriete mensen.

Als je hoopt een kat te nemen die je gemakkelijk kan trainen, zal de Cheetoh je niet teleurstellen. Dit zijn een van de gemakkelijkste kattenrassen als het om training gaat. Van deze katten is zelfs beschreven dat ze zich als honden gedragen en ze staan ​​bekend om hun hoge intelligentie. Je kunt de Cheetoh bijvoorbeeld leren om aan de lijn te lopen of leuke trucs uit te voeren. Dit zou zelfs de speeltijd van je kat kunnen verbeteren, wat nodig is om energie te verbranden.

Verschijning

Voor een huiskat is de Cheetoh een gespierd en groot ras. In feite is dit een van de grootste rassen van alle gedomesticeerde katten, waarbij katers groter zijn dan poezen. Tegelijkertijd is deze kat echter elegant, je kunt deze unieke katachtigen ook herkennen aan de manier waarop ze lopen. Ze kunnen worden beschreven alsof ze prooien achtervolgen terwijl ze op jacht zijn, dus ze zien er vrij sierlijk uit, met een lage gang die het gevolg is van hun achterpoten die iets langer zijn dan hun voorpoten. Ook kan de kop van een Cheetoh worden beschreven als een gelijkzijdige driehoek met de oren en ogen, die ook groot zijn.

De Cheetoh heeft een mooie, zachte vacht waardoor hij eruit ziet als een miniatuur Jachtluipaard. De vacht van deze kat kan een van zes verschillende kleuren hebben, en deze omvatten sneeuwvlekken, blauw marmer, bruin marmer, sneeuw marmer, kaneel gevlekt, zilver gevlekt en bruin gevlekt. Alle kleuren hebben echter vlekken of rozetten, waardoor een aantrekkelijk patroon over de vacht ontstaat.

Gezondheid

De Cheetoh is over het algemeen een gezond kattenras, ze kunnen echter vatbaar zijn voor knieproblemen die luxerende patella worden genoemd.Net als bij elk ander ras van huisdieren is het belangrijk om regelmatig dierenartscontroles te plannen, goed te letten op eventuele symptomen van ziekte en ervoor te zorgen dat de Cheetoh kat de juiste voeding, beweging en verzorging krijgt om een gezond en gelukkig leven te leiden.

h2>Verzorging van de Cheetoh

Cheetohs worden als hypoallergeen beschouwd en hebben een fluweelachtige vacht. Deze vacht is dik, glanzend en kort. Deze pluche vacht verliest niet heel veel haar. Het borstelen hoeft slechts wekelijks te gebeuren om de vacht schoon en glad te houden. Borstelen helpt ook om los haar te verwijderen. Bovendien is de vachtverzorging een uitgelezen kans om een goede band met je Cheetoh te krijgen en hem tevens de aandacht te geven die hij nodig heeft.

Cheetoh Depositphotos_217852950_S

Geschiedenis van de Cheetoh

De ouderrassen van de Cheetoh zijn de Ocicat en de Bengaal, die eigenlijk een directe afstammeling is van de wilde Aziatische luipaard kat. Deze twee rassen werden in 2001 gekruist door een fokker genaamd Carol Drymon. Deze fokster hoopte een nieuwe kat te creëren die de fysieke kenmerken van een wilde kat en de zachtheid van een huiskat zou vertonen. Het plan was succesvol.

De Cheetoh is ongeveer acht generaties verwijderd van wilde katten. Ondanks hun uiterlijk en geweldige persoonlijkheid zijn Cheetohs echter nog steeds zeldzaam in vergelijking met andere kattenrassen. De reden van hun zeldzaamheid komt vooral omdat dit een vrij nieuw kattenras is.