...

De 10 meest bekende kattenrassen

Chartreux

De 10 meest bekende kattenrassen

Wij presenteren hier de 10 meest bekende kattenrassen die relatief veel voorkomen bij kattenliefhebbers in Nederland en België. Er zijn natuurlijk veel andere kattenrassen, maar we willen een algemeen beeld geven over beroemde katten waarvan we dachten dat ze het waard waren om erover te praten! Hoewel ze in werkelijkheid allemaal evenveel waard zijn om erover te praten.

Indien u besluit een nieuwe kat te adopteren, of te kopen via een cattery, is een juiste keuze niet zo eenvoudig als dat je zou vermoeden. Het is zeker niet zo eenvoudig als u er zeker van wilt zijn dat het type kat dat u kiest, wel geschikt is voor u en / of uw gezin. Afhankelijk van je persoonlijkheid, je manier van leven, je familie, kun je gemakkelijk een harige vriend kiezen die best bij je past.

Hier is een lijstje met 10 bekende kattenrassen die je al een eindje op weg kunnen helpen met de juiste keuze van een nieuwe kat.

1. De Perzische kat

Een beroemde en prestigieuze kat, door ons als mens geselecteerd vanwege zijn zachte karakter. Gezellig, speels en knuffelbaar, de Pers is perfect als eerste kat voor een katteneigenaar.

Een Perzische kat houdt van een dutje en zijn luiheid is legendarisch, wat hem echt de perfecte knuffelbeer maakt. Deze kat is echter minder makkelijk te verzorgen omdat hij meer aandacht nodig heeft voor wat betreft zijn vachtverzorging. Elke dag borstelen is bijna een noodzaak als je zijn mooie en luxe vacht wilt behouden! Het is ook belangrijk om te weten dat deze kat niet zonder jou kan overleven, hij is geen goede jager en geeft de voorkeur aan het comfort van een gezellig huis.

De Perzische kat is sociaal, speels, lui en knuffelig, heeft lang haar, dagelijks borstelen en is een binnenkat. Lees alles over de De Perzische kat

Perzische kat zijn bekende kattenrassen

2. De Maine Coon

De Maine Coon is de grootste huiskat. Als hij 4 jaar oud is, weegt hij ongeveer tussen de 6 en 8 kg. Als je de gelukkige eigenaar bent van een mannetje, kan hij zelfs 12-14 kg bereiken. Dat is wat we een echt groot, maar lief beest noemen!

Maine Coons blijven heel hun leven stabiele en gezellige katten. Het is een speelse en nieuwsgierige kat. Hij kan ook heel kalm en bijzonder aanhankelijk zijn, waardoor hij zich gemakkelijk kan aanpassen aan het binnenleven. Hij is ook dol op ronddwalen in de tuin. De vacht van een Maine Coon is van gemiddelde lengte, waardoor het een vrij gemakkelijke kat is om voor te zorgen.

De Maine Coon is een van de grootste huiskatten en zijn speels, nieuwsgierig, rustig, aanhankelijk en vrij eenvoudig te verzorgen. Lees alles over de Main Coon

Maine Coon zijn bekende kattenrassen

3. De Blauwe Rus

De Blauwe Rus heeft geen blauw bloed, maar dit is een wel een heel bijzondere kat dat ook behoort tot ons lijstje van de 10 bekendste kattenrassen. Sommige katteneigenaren beweren dat deze katten tot in je ziel kijken. De Blauwe Rus is verlegen en houdt van een rustige omgeving. De Russisch Blauwe katten hebben een rustig karakter, maar kunnen ook heel speels zijn. Het is een kat die heel gemakkelijk te verzorgen is met een uitgebalanceerde persoonlijkheid en karakter.

Een Blauwe Rus is meestal een beetje verlegen met een thuisblijvend karakter, vredig, speels en makkelijk in onderhoud. Lees alles over de Blauwe Rus

Blauwe Rus zijn bekende kattenrassen

4. De Siamees

De Siamese kat heeft een heel specifieke uitstraling waardoor hij heel gemakkelijk te identificeren is. Deze look gaat samen met een zeer sterke persoonlijkheid. Dit is een kat voor mensen die op zoek zijn naar uniekheid. Hij is erg actief en speels. Zijn gezelligheid wordt heel anders uitgedrukt en is afhankelijk van de gezinsleden.

Hij geeft vaak de voorkeur aan één lid dat jaloezie kan opwekken bij kinderen als je er meerdere kinderen hebt. Ondanks deze voorkeur gaat hij op een geweldige manier met kinderen om, hij is een geweldige metgezel voor een gezin als je weet wat je kunt verwachten. Hij zal zijn meester overal volgen en op een zeer luidruchtige manier zijn gevoelens uiten. Ze zeggen dat de Siamezen niet miauwen, ze ‘spreken’. De Siamese kat is ook erg ongeduldig en vermijdt vreemden. Zijn korte vacht maakt hem super gemakkelijk te verzorgen.

Een Siamees heeft een unieke uitstraling en persoonlijkheid. Ze zijn actief, speels, atletisch, spraakzaam, zacht voor kinderen, ongeduldig maar niet erg sociaal met vreemden. Deze katten zijn makkelijk in onderhoud. Lees alles over de Siamees

Siamees zijn bekende kattenrassen

5. De Birmaan of Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan is ook een van de bekende kattenrassen die je hart doet sneller slaan. Dit is een mysterieuze en mooie kat! De Birmaan is erg kalm en geniet van de rust van een vredige omgeving. Deze katten zijn sociaal, maar onderhouden een speciale relatie met slechts één eigenaar. Ze kunnen ook vrij gemakkelijk van streek raken als ze niet krijgen wat ze willen.

Laten we niet vergeten dat de Birmaan ook een erg speelse kat is, maar dat zelf de manier van socialiseren kiest. Hij is ook vrij gemakkelijk te verzorgen met zijn middellange vacht. Weinig poetsen elke maand zou genoeg moeten zijn om deze prachtige kat te onderhouden.

De Birmaan of heilige Birmaan is mysterieus, mooi en rustig. Hij geeft de voorkeur aan een rustige omgeving en is gezellig maar exclusief. Deze katten hebben een sterk karakter, speels en zijn vrij eenvoudig te verzorgen. Lees alles over de Heilige Birmaan

heilige birmaan bekende kattenrassen

6. The Scottish Fold

The Scottish Fold of de of de Schotse vouwoorkat is een van de favorieten van Bretagne. Deze kat heeft zeer duidelijke fysieke eigenschappen met zijn gevouwen oren en we geloven dat hij daarom ook steeds populairder wordt. De oorsprong van deze kat is een genetische mutatie die door Britse en Amerikaanse fokkers werd veroorzaakt.

Deze kat is vriendelijk en zachtaardig maar heeft ook alle eigenschappen van een rustieke kat en is bijzonder behendig, speels en knuffelig! Je zult voorzichtig moeten zijn met zijn kleine mooie oren omdat ze gevouwen zijn. Hierdoor is de kans groter dat parasieten zich daarin ontwikkelen, dus zorg ervoor dat je ze regelmatig schoonmaakt, dan komt alles goed.

The Scottish Fold is een uniek en bekend kattenras met gevouwen oren, ze zijn vriendelijk, zachtaardig, heel sociaal, speels en knuffelig. Ze zijn vrij gemakkelijk te verzorgen maar heeft aandacht voor zijn oren nodig. Lees alles over de Scottish Fold of de Schotse vouwoorkat.

Schotse vouwoorkat zijn bekende kattenrassen

7. De Abessijn

De Abessijn kat lijkt bijna op een miniatuurpoema. Hij is elegant en slim, klaar om uren rond te rennen. De De Abessijn is een echte atleet! Ondanks deze hectische behoefte aan lichaamsbeweging, heeft de Abessijn veel genegenheid nodig.

Hij blijft rondhangen totdat hij zijn knuffels krijgt, het is bijna essentieel voor hem. Hij zal het luid en duidelijk maken als hij iets nodig heeft, maar zijn miauw is verre van vervelend, het is meer een beetje muziek waar je snel aan zult wennen.

Net als bij de Siamees neigt de Abessijn naar een specifieke persoon. Hij doet het niet erg goed met vreemden, hoewel als hij met respect wordt behandeld, een heel speelse vriend kan worden. Met zijn korte vacht heeft een katteneigenaar niet al te veel moeite nodig om voor hem te zorgen.

De Abessijn is een zeer wendbare en snelle kat. Deze atleet vereist veel genegenheid en is gemakkelijk te verzorgen. Met vreemden doet hij het niet goed. Lees alles over de Abessijn

Abessijn kat

8. De Ragdoll

De Ragdoll staat ook in ons lijstje van de 10 meest bekende kattenrassen. Deze kat is een heel speciale harige metgezel. Je zou je zelfs kunnen afvragen of we hier wel met een kat te maken hebben. De Ragdoll heeft de zachtste, kalmste en meest volgzame persoonlijkheid van alle katten. Hetzelfde geldt voor zijn fysieke eigenschappen: als je hem ooit in onze armen houdt, weet je meteen waar we het over hebben.

Deze kat is uiterst loyaal en zal zijn eigenaar overal volgen op zoek naar knuffels. De manier waarop hij beweegt weerspiegelt zijn ontspannen persoonlijkheid, hij is inderdaad behoorlijk traag. We denken dat het een perfecte kat is, maar wees voorzichtig, hij is zo vertrouwend en ontspannen dat hij zichzelf soms echt in gevaar kan brengen. Hij voelt geen pijn zoals andere katten die potentieel gevaarlijk voor hem kunnen zijn omdat hij niet op de juiste manier zal reageren. Een verrassend feit aan deze kat is dat hij niet weet hoe hij op zijn poten moet vallen als hij uit je armen valt.

De Ragdoll is super aardig, rustige en een volgzame persoonlijkheid. Ze zijn flexibel, maar hebben trage reflexen. Deze kat neemt geen gevaar waar. De verzorging is vrij eenvoudig. Lees alles over de Ragdoll

ragdoll

9. De Chartreux

De Chartreux is een zeldzaam kattenras.Deze katten zijn echte familiale knuffeldieren. Hij is kalm en sociaal, kan goed overweg met kinderen. Zijn lange en mooie blauwgrijze vacht moet af en toe worden geborsteld, maar het is het waard.

Hij verliest veel haar is juni en je zult hem op dat moment extra aandacht moeten geven om hem te helpen zijn dode vacht kwijt te raken. Chartreux-katten zijn zacht en aanhankelijk, maar nog steeds erg onafhankelijk, ze eisen respect. De Chartreux-katten zullen u van veraf in de gaten houden. De meesten komen alleen naar je toe en knuffelen als ze daar zin in hebben. Kortom, deze kat is wat je van een kat mag verwachten: mysterieus en onafhankelijk, de perfecte kat.

De Chartreux is bijzonder, rustig, aanhankelijk en gezellig maar wel discreet. Ze zijn heel onafhankelijk. De verzorging vereist wel wat aandacht. Lees alles over de Chartreux

Chartreux

10. De zwefkat

De 10 meest bekende kattenrassen zijn ook de zwerfkatten. Het is waar, een zwerfkat behoort niet tot een bepaald kattenras. Desalniettemin is het een van de meest populaire katten die je bijna overal kunt vinden. Moeilijk om hun gedragskenmerken in een kleine paragraaf samen te vatten omdat er zoveel verschillende soorten zwerfkatten zijn.

De zwerfkat is een natuurlijke jager en beschermt boerderijen en landhuizen tegen kleine knaagdieren. Hij heeft zich met succes aangepast aan de moderne wereld en is nu lid van veel gezinnen over de hele wereld. Hij zal gelukkig zijn binnen of buiten, hij is inderdaad geboren met een hoge flexibiliteit. Hoewel hun persoonlijkheid zal variëren, zullen ze dol zijn op knuffels en een beetje onafhankelijkheid behouden. We raden u ten zeerste aan om een ​​zwerfkat te vinden in uw plaatselijke opvangcentrum.

Er zijn veel verschillende soorten zwerfkatten, het zijn meestal jagers die wel graag liefde geven en ontvangen. Deze katten hebben ook jouw hulp en vriendschap nodig.
zwerfkat