...

Foreign White

Foreign White kat

Foreign White kat

De Foreign White kat of de witte Siamees is een hele intelligente kat. Deze prachtige katten hebben een geweldig temperament en zijn heel lief. Het buitenaards wit kattenras heeft erg veel eigenschappen van de Siamese kat. Deze katten zijn erg intelligent, hebben een geweldig temperament en een erg liefdevolle persoonlijkheid. De Foreign White is bijzonder gehecht aan hun eigenaar, maar verwachten er ook veel liefde voor terug. Net als Siamese katten houden ze ervan om aandacht te krijgen, ze zitten graag op schoot en zijn erg nieuwsgierig en leuk.

Foreign White profiel

Levensverwachting : 8-13 jaar
Gemiddelde hoogte : 20-25 cm
Gemiddeld gewicht Vrouw : 3,6-5,4 kg
Gemiddeld gewicht Man : > 5,4 kg
Vachttype : Korte, gladde witte vacht ligt dicht op de huid.
Vachtkleuren en lichaamstype : Deze opvallend mooie kat lijkt qua lichaamsbouw veel op de Siamees; sterk, slank en atletisch. Het ras wordt bepaald door de combinatie van één kleur: een puur witte vacht met prachtige blauwe ogen.
Verzorging vereist : Weinig wekelijks poetsen.
Temperament : Intelligent, liefdevol, spraakzaam, veeleisend
Vergelijkbare rassen : Siamees, Brits korthaar.
Ziekten : doofheid, borsttumoren, aangeboren perifere vestibulaire ziekte, hydrocephalus.

Foreign White temperament

De Foreign White katten genieten ze van aandacht, zijn zeer vocaal, nieuwsgierig en speels. Het is bekend dat ze een zeer hechte band hebben met hun eigenaren. Deze katten zijn best geschikt voor iedereen die van katten houdt, inclusief die met kinderen en andere huisdieren, maar ook alleenstaanden en ouderen. De Foreign White trekt graag de aandacht, zit graag op schoot, is nieuwsgierig en grappig.

Geschiedenis Foreign White

De Foreign White ontstond toen Patricia Turner, een katten geneticus een foto zag van een lilac point Siamees. De foto was echter onderontwikkeld, dus het inspireerde haar om een ​​kattenfokprogramma te beginnen dat een volledig witte Oosterse kat met blauwe ogen zou produceren . Het doel was om dit type kat te creëren zonder doof te zijn, aangezien veel andere volledig witte katten met blauwe ogen een gen kunnen dragen dat doofheid veroorzaakt.

In 1962 werd het fokprogramma gestart in Engeland, en gedurende het hele programma kruisten ze sealpointsiamese katten met witte Brits kortharen. Dit legde de basis voor wat nu bekend staat als de Foreign White-ras, ook wel bekend als de witte Siamees.

Raskenmerken Foreign White

De Foreign White is zeer intelligent, met een geweldig temperament en een zeer liefdevolle persoonlijkheid.Het kattenras Foreign White deelt veel van dezelfde kenmerken die Siamese katten vertonen. Ze zijn bijvoorbeeld zeer intelligent, met een geweldig temperament en een zeer liefdevolle persoonlijkheid.

Foreign White katten zijn aanhankelijk naar hun menselijke metgezellen, maar ze verwachten ook veel liefde in ruil daarvoor. Net als Siamese katten willen ze veel aandacht, zijn erg nieuwsgierig en speels. De Foreign White katten zijn ook buitengewoon loyaal en hechten vaak zeer sterk aan een lid van de familie. Als u op zoek bent naar een kat die altijd bij u in de buurt wil zijn, dan kan een Foreign White kat de perfecte match zijn.

Omdat deze katten behoorlijk veeleisend en spraakzaam kunnen zijn, moet u, voordat u er een mee naar huis neemt, zeker zijn dat u voldoende tijd heeft om aan deze sociale katachtigen te besteden.
Je moet ze ook laten zien hoeveel je van ze houdt door van haar te houden, plezier te maken en te knuffelen.

Foreign White uiterlijk

Foreign White katten hebben in principe dezelfde fysieke kenmerken van een Siamese kat, behalve dat ze helemaal wit zijn en niet de gebruikelijke kleurpatronen hebben waar Siamese katten uiteindelijk in zullen groeien. Deze katten zijn ook sterk, mager en gespierd en ook opvallend mooi. Net zoals Siamese katten hebben Foreign White katten ook ongelooflijk mooie blauwe ogen. Zie foto.

Vachtkleuren Foreign White

De vacht van de Foreign White : Omdat deze katten een dominant wit gen hebben, zal het elke andere kleur uit de vacht verdwijnen. Dankzij dit gen zal een Foreign White kitten uitgroeien tot een volwassen kat en nooit de chocolade, lila, blauwe of zwarte kleur ontwikkelen die van nature typische Siamese kittens zal krijgen.

Verzorging van de Foreign White

Foreign White hebben geen uitgebreide verzorging nodig, dus u kunt de vacht van uw kat gewoon een keer per week poetsen, naast zijn tanden poetsen, zijn klauwen trimmen en zijn oren schoonmaken wanneer dat nodig is. Wekelijks poetsen zou voldoende moeten zijn om de vacht zacht en glanzend te houden, en kan ook haarballen en overmatig haarverlies voorkomen. En aangezien je Foreign White dol zal zijn op de aandacht, is het een geweldige manier om een ​​band met je kat te krijgen.

Ziekten bij de Foreign White kat

Een veel voorkomend probleem van witte katten met blauwe ogen van veel rassen is gedeeltelijke of volledige doofheid. Gelukkig is dit zeer zeldzaam bij de witte Siamees. Strikt fokken en strenge selectie hebben een witte kat met diepblauwe ogen en bijna geen doofheidsproblemen opgeleverd. Gezondheidsproblemen van Foreign Whites zijn voornamelijk een discussie over het fokken van de “moderne Siamees” en of tijdens de ontwikkeling van de hedendaagse versie van de Siamezen kattengezondheidsproblemen tegelijkertijd werden ontwikkeld als gevolg van te dicht fokken (inteelt).

Overgeërfde problemen in dit ras kunnen zijn;

  • Borsttumoren – Dit zijn de meest voorkomende katachtige tumoren die 12% van alle katachtige tumoren vertegenwoordigen en 17% van de tumoren bij koninginnen. De massa’s kunnen zweren, ontstoken, oedemateus (gezwollen) zijn of gepaard gaan met afscheiding uit de tepel.
  • Congenitale perifere vestibulaire ziekte – Dit is gemeld bij Siamese kittens. Klinische symptomen ontwikkelen zich op de leeftijd van 3-4 weken en er is meestal een verbetering van de klinische symptomen op de leeftijd van 3-4 maanden. Klinische symptomen van perifere vestibulaire ziekte zijn onder meer een hoofdkanteling, onbalans, nystagmus (snelle horizontale oogrotatiebewegingen) en ataxie (ongecoördineerd lopen).
  • Hydrocephalus- Dit is de meest voorkomende anomale ziekte van de hersenen. Het kan genetisch zijn, maar het is meestal het gevolg van vele andere soorten ziekten, waaronder trauma of infectie.

Foreign White kat