...

Balinees

balinese kat

De Balinees kat

De Balinees is zeer intelligent, behendig, sportief en houdt van spelen. Hij behoort tot een van de slimste kattenrassen ter wereld. Het karakter van de Balinees is sterk te vergelijken met dat van de Siamees. Dit omdat ze natuurlijk een variant zijn van de Siamees. De Balinees kan behoorlijk luidruchtig zijn en komen regelmatig een babbeltje slaan. Spinnen en knuffelen doen ze als de beste, maar willen aan de andere kant ook regelmatig rust. Neem geen Balinese als het leven met een spraakzame kat je gek zou maken. Aan de andere kant kan de Balinese je beste vriend zijn als je overdag met iemand wilt praten. Zorg ervoor dat je tijd hebt om door te brengen met deze verfijnde en sociale kat. Balinezen vinden het niet erg om overdag thuis te blijven, maar ze verwachten dat je tijd met hen doorbrengt als je thuiskomt. Het kan verstandig zijn om er twee te nemen zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden.

Balinees profiel

Herkomst : Verenigde Staten, Thailand
Levensverwachting : 9 -13 jaar
Gemiddelde hoogte : 20-25 cm
Gemiddeld gewicht Vrouw : 3,6-5,4 kg
Gemiddeld gewicht Man : > 5,4 kg
Vachttype : Lange, rechte, zijdeachtige vacht.
Vachtkleuren en lichaamstype : Dit slanke ras met gemiddelde bouw heeft een slank, sierlijk en slank lichaam. Ze kunnen in verschillende kleuren voorkomen, waaronder Red-, tortie- en tabbypoints
Verzorging vereist : Matig – hoewel hun vacht lang is, vereist deze niet veel verzorging van de eigenaren. Dagelijks tot wekelijks poetsen.
Vergelijkbare rassen : Siamees, Tonkinees.
Karakter : De Balinees kan behoorlijk luidruchtig zijn en komen regelmatig een babbeltje slaan. Spinnen en knuffelen doen ze als de beste, maar willen aan de andere kant ook regelmatig rust.
Gezondheidsprofiel : Erfelijke leveramyloïdose, progressieve retinale atrofie, leidend tot blindheid.
Andere namen : Balinese

Geschiedenis van de Balinees

Het is niet bekend of het lange haar het resultaat is van een natuurlijke mutatie of een kruising tussen de Siamees en een langharig ras zoals een Perzische kat of Turkse Angora. Het ras is ontstaan in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. Ze werden eerst the siam longhair of de Siamese langhaar genoemd. Hoewel langharige Siamezen eerder verschenen, begonnen de katten zich pas in de jaren veertig en vijftig als ras te ontwikkelen. De Cat Fanciers Federation erkende de Balinezen in 1961, gevolgd door de Cat Fanciers Association in 1970. Ze worden ook erkend door de American Cat Fanciers Association en de International Cat Association, evenals andere kattenregisters. De Balinees kan je een beetje vergelijke met Javanen, Siamezen, Colorpoint Kortharen en Oost-Langharen.

Balinees Depositphotos_350771060_S

Uiterlijk van de Balinees

Dit kattenras heeft een sluike en zijdeachtige vacht met een pluimstaart wat hun ook aantrekkelijk maakt. Het oudere type heeft een stevig lichaam en een brede kop, terwijl het meer moderne type een slank en langwerpig lichaam heeft en een meer wigvormige kop met een lange spitse snuit en langere, bredere oren. De Balinees komt voor in dezelfde kleuren als de siamees. De katten die deze kleuren hebben: Red-, tortie- en tabbypoints worden in de Verenigde Staten ‘Javanese’ genoemd. De donkerdere punten ontwikkelen zich op de snoet, de poten, de staart en de oren. De kleur van de ogen kunnen variëren van lichtblauw tot saffierblauw/paars.

Met uitzondering van de lengte van de vacht, zijn de Siamezen en Balinezen niet te onderscheiden, met een slank maar gespierd lichaam met lange lijnen en een wigvormige kop die lang is en een driehoek vormt van de smalle punt van de neus naar buiten naar de uiteinden van de oren. De ongewoon grote oren zijn breed aan de basis en wijzen naar de top, waardoor ze dezelfde driehoekige vorm hebben als het hoofd. Middelgrote ogen zijn amandelvormig. Het lichaam wordt vaak beschreven als buisvormig en wordt gedragen door lange, slanke benen, met de achterpoten hoger dan de voorpoten. De Balinezen lopen op kleine, sierlijke, ovale poten en wikkelen een lange, gevederde staart die taps toeloopt tot een fijne punt.

Karakter en persoonlijkheid van de Balinees

Het karakter van de Balinees is sterk te vergelijken met dat van de Siamees, dit omdat ze natuurlijk een variant zijn van de Siamees. De Balinees kan behoorlijk luidruchtig zijn en komen regelmatig een babbeltje slaan. Spinnen en knuffelen doen ze als de beste, maar willen aan de andere kant ook regelmatig rust. Met hun soortgenoten kunnen ze heel goed omspringen en slapen dikwijls dicht bij elkaar. Ze houden van contact. De Balinees is heel intelligent en kan snel leren. Je kan ze gemakkelijk dingen aanleren, zoals apporteren van kattenspeeltjes, daarom worden ze soms ook ‘hondkatten’ genoemd. Ook deuren openen is een koud kunstje voor deze flexibele katten.

Ze zijn sociaal, intelligent, levendig en hebben een sterk eigen karakter. Ze houden van spelletjes en hebben graag gezelschap, zowel van mensen, soortgenoten en andere dieren. Als u veel uit huis bent, is het raadzaam om een speelkameraadje voor uw Balinees aan te schaffen. De Balinees is een liefdevolle kat die veel vriendschap en aandacht vraagt, maar het ook dubbel en dik terug geeft.

Balinees Depositphotos_326710744_S

Persoonlijkheid

Balinezen houden ervan “behulpzaam” te zijn en zullen je bij elke beweging volgen en begeleiden. Als je gaat zitten, ligt een Balinese op je schoot en ’s nachts ligt hij bij je in bed, waarschijnlijk onder de dekens met je hoofd op het kussen. Het ligt vaak onder je voeten, dus het is misschien niet de beste keuze voor mensen die instabiel zijn of die een rollator gebruiken. Een Balinees is misschien niet zo luid als zijn familielid, de Siamees, maar hij is zeker net zo koppig.

De Balinees is zeer intelligent, behendig, sportief en houdt van spelen. Houd zijn drukke brein actief met puzzelspeelgoed en oefen zijn lichaam met plaagspeeltjes waarop hij kan jagen en een grote krabpaal die hij kan beklimmen. Hij speelt graag games, is klaar om de leiding te nemen en leert gemakkelijk trucs. Hij kan zelfs het huishouden runnen voordat je het weet. Zorg ervoor dat je tijd hebt om door te brengen met deze verfijnde en sociale kat. Kies een Balinese als je tijd wilt doorbrengen met en communiceren met je kat. Dit is een loyale en liefdevolle kat die pruilt als hij weinig of geen aandacht krijgt.

Balinees Depositphotos_7994472_S

Gezondheid van de Balinees

Zowel raskatten als katten van verschillende rassen hebben verschillende gezondheidsproblemen die mogelijk genetisch van aard zijn. Dezelfde problemen die de Siamezen kunnen beïnvloeden, kunnen ook de Balinezen treffen. Over het algemeen is het ras gezond, niet vatbaar voor ernstige genetische ziekten, behalve die welke kenmerkend zijn voor Siamese katten. Dergelijke ziekten omvatten erfelijke leveramyloïdose, progressieve retinale atrofie, leidend tot blindheid. De meeste Balinese katten ervaren geen significant ongemak van strabismus, maar op tentoonstellingen zal hier wel rekening mee gehouden worden.

Balinese kat verzorgen

Een Balinese kat heeft geen zorgvuldige en frequente verzorging nodig, omdat de vacht geen ontwikkelde ondervacht heeft en niet gevoelig is voor klitten. De haarverzorging is beperkt tot 1-2 keer per week borstelen.

Balinese katten zijn schoon en redelijk in staat om de netheid van hun haar te behouden, maar ze voelen plezier wanneer de eigenaar hen aait en kamt. Regelmatige klauwverzorging is vereist. Verder is het aan te raden om regelmatig de oren uit te knippen en schoon te maken. Betreft de ogen is het aan te raden een vochtig doekje te gebruiken om de ogen te reinigen. Gebruik een apart gedeelte van het doekje voor elk oog, zodat je geen risico loopt om infecties van het ene oog naar het andere oog over te dragen. Houd de kattenbak vlekkeloos schoon. Katten zijn erg kieskeurig in hun hygiëne.

Training

Balinees katten zijn zeer intelligente en scherpzinnige katten die gemakkelijk iets aan te leren en te trainen zijn. Ze kunnen worden getraind om op je schouder of door een hoepel te springen op een commando, op hun achterpoten te staan ​​of ongebruikelijke poses in te nemen. Het belangrijkste is om de kat nooit te dwingen iets tegen haar wil te doen, niet te schreeuwen of te schelden als iets niet lukt, en vergeet niet om het huisdier te belonen met een heerlijk snack voor elk bereikt succes.

Wees geduldig en wacht tot de kat het commando uitvoert. Spreek het commando klaar en goed verstaanbaar uit. Het is het beste om je kat te trainen voor het eten als ze nog honger heeft. Laat de training niet langer dan 10 minuten duren. Het moet een spel zijn zodat jij en je kat een goede band met elkaar kunnen opbouwen.

Balinese kittens

De kittens worden volledig wit geboren waarna de kleur verschijnt tijdens de eerste levensweken. Jonge katjes onderscheiden zich door een kortere snuit en een kortere vacht. Zelfs kleine kittens zien er echter elegant uit. Ze passen zich heel snel aan, leren in korte tijd. Het zal niet moeilijk zijn om een ​​kitten naar de kattenbak te trainen. De kittens zijn actief, nieuwsgierig. Pasgeboren kittens zijn echt prachtig om te zien. Puur natuur.

Speelgoed voor Balinese kittens

Speciaal speelgoed is niet nodig voor een Balinese kat. Een goede krabpaal die voldoet aan het gewicht van deze kat, leuke kattenspeeltjes zoals kattenballetjes, belletjes, een lasso met pluimen en een krabplank is goed om te starten bij de aanschaf van een kitten.

Prijs voor Balinese kittens

Het ras is relatief zeldzaam, dus eigenaar worden van een Balinese kat is niet zo eenvoudig. De prijs van Balinese katten is afhankelijk van de kleur, sommige kleuren worden hoger gewaardeerd. De invloed wordt uitgeoefend door de kwaliteit van het kitten, evenals de kosten die de fokker investeert in de ontwikkeling van het ras.

Balinees kitten