...

Maine Coons versus normale katten

Maine Coons versus normale katten

Maine Coons versus normale katten – de belangrijkste verschillen

Heeft u erover nagedacht om een ​​Maine Coon-kat te bezitten en vraagt ​​u zich af hoe deze zich verhoudt tot gewone katten? Main Coons zijn een van de meest populaire rassen, vooral vanwege zijn dikke ruige vacht en mooie ogen. Als u weet wat hen onderscheidt van andere katten, kunt u de juiste beslissing nemen als het gaat om het hebben van een huisdier. Dus wat zijn de verschillen tussen Maine Coons en normale katten?

In vergelijking met normale katten zijn Maine Coon-katten veel groter, hebben ze snellere groeisnelheden en andere onderscheidende kenmerken. Ze zijn aanhankelijk en hebben een unieke persoonlijkheid. Maine Coons zijn erg intelligent en kunnen dankzij hun dikke vacht overleven in uitzonderlijke klimaten. Ze zijn ook gezonder dan veel andere kattenrassen.

Als het kittens zijn Maine Coon-katten niet altijd direct te onderscheiden. In deze gids leggen we uit waar je op moet letten als je voor het eerst een kat grootbrengt en hoe je een gezonde en sterke Maine Coon kunt opvoeden.

Wat een Maine Coon-kat anders maakt

Als je Maine Coons vergelijkt met een gewone huiskat, is het belangrijk om te weten wat een Maine Coon-kat anders maakt. Het komt echt neer op de volgende kenmerken:

Grootte
Vacht
Persoonlijkheid
Intelligentie

De meeste gewone huiskatten zijn klein van formaat. De gemiddelde huiskat is ongeveer 18 centimeter groot. Maine Coons zijn echter het tegenovergestelde. Ze zijn enorm en kunnen 25-41 cm groot worden! We zullen later in dit artikel meer over hun lichaamsstructuur praten.

Maine Coon-katten zijn zeer trainbaar, terwijl de meeste huiskatten dat niet zijn. Deze kat kan in een oogwenk trucjes leren en is meestal gezinsvriendelijker. Of het nu een normale huiskat is of niet, hoe uw kat reageert op training, hun genegenheid en meer, hangt allemaal af van hoe u ze opvoedt.

Normale huiskatten zijn op zichzelf aanhankelijk, maar ze missen enkele van de unieke eigenschappen die je in een Maine Coon aantreft. Elke kat heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid. Het kan zijn dat een normale kat alle dingen kan doen die uw Maine Coon doet.

Gewone huiskatten kunnen tamme kortharige katten of soortgelijke katten zijn. Niets exotisch, niets te visueel aantrekkelijk, gewoon een normale korthaar. Aan de andere kant hebben Maine Coon-katten een verbazingwekkende hoeveelheid vacht. Ze zijn ruw en kunnen tabby-kleuren en -patronen bevatten. Combineer zijn kenmerkende oren, lange baard en mooie ogen, en je hebt een unieke kat.

Is mijn kitten een Maine Coon?

Tenzij ze afkomstig is van een gerenommeerde fokker, kan het moeilijk zijn om erachter te komen welk kattenras je hebt als het kittens zijn. Veel kittens zullen in het begin erg op elkaar lijken. Er zijn de meest veelzeggende factoren die u zullen helpen het type kat dat u heeft te beperken.

Grootte
Maine Coons zijn veel groter dan de gemiddelde kat. Deze kittens zullen ook iets groter zijn en een grotere botstructuur hebben dan andere katten. Maine Coon-katten en Maine Coons kittens hebben rechthoekige lichamen. Hun poten zijn waarschijnlijk groter en ze zien er ook wat ongemakkelijk uit voor het kitten.

Vacht
Een opvallend kenmerk van alle Maine Coons is hun lange en ruige vacht. Niet veel katten in de kittenfase hebben dit, maar ze hebben het wel.

Dat gezegd hebbende, het zijn niet de enige katten met een lange en mooie vacht. Het belangrijkste kenmerk dat dit een Maine Coon-vacht is, is de ruwheid. Sommige delen kunnen langer zijn dan andere. Zo hebben de buik en benen haar dat langer is dan de schouders en zit er een grote kraag op de borst. Dit zal misschien later meer tot uiting komen wanneer het haar meer uitgroeit. Een ander harig teken is of er plukjes vacht op de uiteinden van de oren zitten. Dit is meestal al vroeg aanwezig.

Een ding om op te merken over de vacht is dat het een misvatting is dat alle Maine Coons een ‘M’ op hun voorhoofd hebben. Dat is alleen een eigenschap van katten met een tabby-patroon, die in alle rassen aanwezig kunnen zijn. Hoewel tabby het meest voorkomende patroon is bij Maine Coons , zijn ze ook effen van kleur of hebben ze een geheel ander patroon.

Groei percentage

Door het grote formaat van de Maine Coons blijven het veel langer kittens, ze worden echter sneller in omvang en gewicht. Dat klinkt achterlijk, maar het is waar! Het gemiddelde gewicht dat een Maine Coon groeit, is ongeveer een 400 a 500 gram per maand. Maar daar stopt het niet alleen; het is niet ongebruikelijk om een ​​kitten meer dan 800 gram per maand te zien toenemen in gewicht.

Persoonlijkheid

Maine Coons staan ​​bekend als veel aanhankelijker en extravert dan andere katten. Dit betekent niet dat andere rassen geen sociale katten hebben, maar het komt niet zo vaak voor. Af en toe zal uw Maine Coon niet aanhankelijk zijn , maar er zijn dingen die u als katteneigenaar kunt doen om hem gezelliger te maken. Lees meer over Main Coons op onze Main Coon profiel pagina

Kenmerken

De volgende lijst bevat andere kenmerken die u kunnen helpen bepalen of uw kitten een Maine Coon is.

● Grote en ronde poten
● Plukjes bont in de poten
● Grote en expressieve ogen
● Ovaal gevormde ogen
● Vierkante / lange snuit
● Een extra teen

Deze eigenschappen en kenmerken zijn misschien helemaal niet zo uitgesproken of aanwezig. In sommige gevallen heeft uw kitten misschien maar een paar van deze kenmerken. Het is hoogstwaarschijnlijk een gemengd ras. Een raszuivere Maine Coon heeft een zeer vierkante snuit en grote poten. Een gemengd kitten kan echter een zachtere snuit hebben en geen plukjes vacht tussen hun poten.

Wat een Maine Coon uniek maakt

In vergelijking met normale katten, zal een Maine Coon opvallen om twee zeer verschillende redenen: persoonlijkheid en lichaamsstructuur.

Persoonlijkheid

De grootste aantrekkingskracht van het hebben van een Maine Coon is hun persoonlijkheid. Deze katten worden vaak opgemerkt als afstandelijk, maf en hondachtig. Ze zijn een van de weinige katten die kunnen worden getraind! Als je iets weet over het trainen van een kat, is dat bijna onmogelijk. Het feit dat je ergens met een Maine Coon kunt komen, hem trucjes en gedragspatronen kunt leren, is fascinerend!

Ze zijn ook enkele van de meest aanhankelijke katten die er zijn. Het is een geweldig familiehuisdier en ze kunnen ook goed overweg met andere dieren. Gewone en minder exotische katten lijken deze eigenschap niet zo vaak te hebben. Maine Coons zijn graag in de buurt van mensen en weten wat er in je leven gebeurt. Het is normaal om ze te zien wachten (niet zo geduldig) buiten de badkamerdeur of op de bank als je thuiskomt van je werk. Het zijn beslist familiekatten.

De groeifasen van de Maine Coon

De persoonlijkheid van de Main Coons is een van de redenen waarom het zulke populaire katten zijn. Ze zijn buitengewoon vriendelijk en houden van hun menselijke onvoorwaardelijkheid. Ze zijn ook afstandelijk en altijd speels, zelfs als ze ouder worden. In die zin zijn ze onderhoudsarm. Er is niet veel voor nodig om deze katten tevreden te houden.

Bovendien zijn het behoorlijk stevige katten. Zoals alle raszuivere katten, kunnen ze genetisch vatbaar zijn voor specifieke gezondheidsproblemen, maar afgezien daarvan zijn ze behoorlijk gezond. Ze kunnen veel weerstaan!

Het hoge onderhoud speelt een rol bij hun vacht. Hun vacht is lang en heeft onderhoud nodig. Dit betekent regelmatig poetsen en verzorgen. Zelfs met de juiste zorg zul je overal haar vinden! Uw kat zal niet alleen regelmatig worden onderhouden, maar ook uw leefruimte. Pluisrollen worden je nieuwe beste vriend.

Lichaamsstructuur Van Een Maine Coon

Maine Coons zijn het grootste kattenras. Gemiddeld kunnen ze tussen de 4 en 8 kg wegen! Het zijn ook lange katten. Het is niet ongebruikelijk dat deze katten 1 meter lang zijn. Over het algemeen zijn vrouwtjes kleiner dan mannetjes.

Gemiddelde hoogte : 25-41 cm
Gemiddeld gewicht Vrouw : 4-6 kg
Gemiddeld gewicht Man : 6-8 kg

Deze katten zijn ook stevig en kunnen veel weerstaan. Hun dikke jassen en plukjes vacht houden ze goed geïsoleerd tijdens koud weer.

Zijn Maine Coons goed voor andere katten ?

Kort antwoord, ja! Maar het hangt van jou en je situatie af.

Zoals alle dingen in het leven, zullen er voor- en nadelen zijn aan het hebben van een Maine Coon. In dit geval zijn deze katten goed met kinderen, aanhankelijk, slim en speels. Ze kunnen voor zichzelf zorgen, maar hebben liever gezelschap. Het nadeel is dat hun vacht een groot onderhoud vergt, en je moet in orde zijn met het vinden van haar op je kleding. Ze zijn allesbehalve hypoallergeen, dus verwacht veel huidschilfers door het hele huis.

Hier zijn een paar overwegingen:

Als je niet van aanhankelijke katten houdt, is dit misschien geen kat voor jou.
Als je een gezin en kinderen hebt, zou deze kat er precies in passen.
Als je van katten houdt die knuffelig en aanhankelijk zijn, dan is dit de kat voor jou.
Als je een schoon en opgeruimd huis wilt hebben, dan is een Maine Coon niets voor jou.
Als u veel reist of niet thuis bent, is dit ook niet de kat voor u.

Voordat u zich aan een Maine Coon wijdt, moet u ervoor zorgen dat u de tijd kunt besteden om uw nieuwe kat de aandacht te geven waar ze naar hunkert, en dat u in voldoende pluizenrollen heeft geïnvesteerd om een ​​leven lang mee te gaan.

Gemiddelde levensduur van een Maine Coon-kat

Maine Coons worden over het algemeen tussen de 12 en 15 jaar oud. Het is een stevig ras, dus het is geen verrassing dat ze aan de langere kant leven. Sommige factoren spelen een rol bij de gemiddelde levensduur van een huisdier. Net als mensen kunnen bepaalde dingen het leven van een kat verkorten.

Voeding en lichaamsbeweging zijn twee dingen die gemakkelijk kunnen worden beheerd om een ​​lang en gelukkig leven voor uw huisdier te garanderen. Maine Coons zijn echter vatbaar voor specifieke gezondheidsproblemen die hun leven kunnen bekorten.

Als u vermoedt dat uw huisdier ongezond is of een aandoening heeft, neem dan contact op met uw dierenarts. Alle huisdieren moeten regelmatig worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze een lang leven kunnen leiden.

Laatste gedachten

Zoals u kunt zien, bieden Maine Coon-katten zoveel meer dan de gemiddelde huiskat. Ze zien er fantastisch uit, hebben een hoog intelligentieniveau en zijn over het algemeen leuk om op te voeden.

Als je een nieuw kitten hebt waarvan je niet zeker bent, controleer dan eerst de maat, persoonlijkheid en vacht. Na verloop van tijd zul je zien hoe het kitten groeit en kun je beter inschatten of het een Maine Coon is of niet. Als u ervoor kiest om uw Maine Coon-kitten te houden, moet u zich bewust zijn van de verschillende voor- en nadelen van het hebben van een Maine Coon. Over het algemeen zijn deze katten uniek en bij velen geliefd.

Maine Coons versus normale katten