...

10 groenten en fruit die veilig en gezond zijn voor uw kat

10 groenten en fruit die veilig en gezond zijn voor uw kat

10 groenten en fruit die veilig en gezond zijn voor uw kat

Groenten en fruit voor katten – Het zal voor velen als een verrassing komen dat onze vleesetende katten het niet erg vinden om te snacken met wat natuurlijke groenten en vers, sappig fruit zonder conserveermiddelen en additieven. Groenten en fruit vullen het hoofddieet van vlees en vis van uw kat aan met extra voedingsstoffen en kunnen van tijd tot tijd als voedzame snacks worden aangeboden.

veilige groenten en fruit die uw kat absoluut graag eet.

1) Bananen – Schil de banaan en bied een klein stukje aan je kat aan. Vanwege een hoog suikergehalte is een paar stukjes fruit voldoende voor het huisdier. Als u te veel banaan aanbiedt, kan de maag van uw kat van streek raken. Deze gemakkelijk te kauwen vrucht zit boordevol essentiële vitamines en mineralen.

2) Wortelen – Wortelen moeten worden gekookt voordat ze worden geserveerd aan een kat zonder kruiden. Snijd de wortels in kleine stukjes zodat ze gemakkelijk te kauwen zijn en geen verstikkingsgevaar opleveren. Wortelen zijn een rijke bron van vitamine A uit bètacaroteen, vitamine K, biotine, vitamine B6 en kalium.

3) Courgette – Een Courgette bevat kalium, mangaan en magnesium die uw katachtige baby ten goede zullen komen. In feite zijn veel commercieel kattenvoer samengesteld uit dit ingrediënt.

4) Broccoli – Dit voedsel dat rijk is aan antioxidanten is geweldig voor haarballen wanneer het wordt gestoomd voordat je een kleine portie serveert. Broccoliroosjes zijn rijk aan vitamine K en C, vezels, kalium en foliumzuur.

5) Erwten – Erwten zijn een ander commercieel ingrediënt voor kattenvoer. Het kan geen kwaad om deze kleine groente in zijn natuurlijke vorm aan je kat te serveren. Je kunt het stomen voordat je het aan de kat aanbiedt. Maar voeg geen kruiden toe. Zelfs de bevroren variant is prima voor je kattenvriend. Erwten bevatten vezels, eiwitten, vitamine B, vitamine C, koolhydraten en mineralen.

6) Sperziebonen – Deze groente is een geweldige traktatie voor zwaarlijvige katten en een gezonde vervanger voor gekochte kitty-snacks. Bonen bevatten eiwitten, complexe koolhydraten, vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen.

7) Pompoen / Winterpompoen – Gewone, ongekruide winterpompoen helpt bij de spijsvertering, vermindert constipatie en diarree. Het is een rijke bron van vezels en moet in gematigde hoeveelheden aan de kat worden gegeven.

8) Spinazie – Dit superfood is een zegen voor uw kat als het in kleine hoeveelheden wordt gegeven. Te veel consumptie moet worden vermeden, vooral als de kat aan een nierziekte lijdt, omdat dit het probleem kan vergroten. Stoom de spinazie en bied het zonder kruiden aan de kat aan. Spinazie is een uitstekende bron van vitamine A, C, K, B1, B2, B6 en E, mangaan, magnesium, foliumzuur, calcium, koper, kalium en ijzer. Het bevat ook voedingsvezels, zink, proteïne, fosfor en choline.

9) Bosbessen – Als het met mate wordt geserveerd, kan het een geweldige traktatie voor uw kat zijn. Deze hapklare snack zit boordevol antioxidanten, vitamine A & C en vezels. Bosbessen worden ook gebruikt in commercieel voedsel voor katten.

10) Meloen en watermeloen – Uw kat zal zeker dol zijn op deze zoete en voedzame lekkernijen. Houd de portiegrootte klein en bied deze met mate aan. Voordat u een van de twee snacks aanbiedt, verwijdert u de schil en de zaden en snijdt u ze in kleine stukjes zodat de kat gemakkelijk op deze vruchten kan kauwen. Denk er altijd aan om watermeloen- en meloenzaadjes te verwijderen voordat u het fruit serveert, aangezien deze zeer schadelijk kunnen zijn voor uw kat en zijn verteringsproces. Deze vruchten zijn beladen met vitamine A, C, kalium en antioxidanten. Meloenen hebben een hoog watergehalte en het voeren van een kleine hoeveelheid kan tekenen van uitdroging bij uw huisdier katachtige aanpakken.

U kunt de dierenarts van uw kat raadplegen voordat u nieuwe voedingsmiddelen zoals groenten en fruit aan zijn dieet toevoegt. Hij / zij zal u kunnen begeleiden over de grootte van porties en hoe vaak u een bepaald gerecht moet aanbieden. De bovenstaande lijst bevat echter groenten en fruit die veilig zijn voor een kat om te consumeren. De eerste keer dat u uw harige kat iets nieuws aanbiedt, begint u met het serveren van een zeer kleine hoeveelheid / plak en houdt u de kat in de gaten. Als de kat het leuk vindt om het te eten, kijk er dan een paar minuten naar op eventuele allergieën die erin kunnen opduiken. Als de kat er normaal uitziet, kunt u wat meer van de snack / fruit of groente aanbieden.

Afgezien van groenten en fruit voor katten, is het voeren van hoogwaardig voedsel en dieet ook even nodig voor zijn groei en gezondheid.
Lees ook welke bloemen en planten giftig voor katten zijn.

10 groenten en fruit die veilig en gezond zijn voor uw kat