...

Voordelen van een kattenverzekering op een rij

Voordelen van een kattenverzekering op een rij

Voordelen van een kattenverzekering op een rij

Je kat is onmisbaar. Helaas kunnen onze poezenvrienden ziek worden. Natuurlijk ga je dan gelijk naar de dierenarts voor een diagnose en een advies. Vaak is alles na een kleine ingreep weer oké, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat poes iets ernstigs heeft en geopereerd moet worden. Dan lopen de kosten al snel flink op. Om je tegen deze hoge kosten beschermen, kun je overwegen om een kattenverzekering af te sluiten.

Een kattenverzekering dekt vaak de kosten van het onderzoek dat de dierenarts uit moet voeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van echo’s en bloedonderzoek. Blijkt er inderdaad iets goed mis te zijn met jouw lieveling, dan is er wellicht een operatie nodig. En laten we er niet vanuit gaan, maar mocht de dierenarts niets meer kunnen doen, dan is het belangrijk om euthanasie te overwegen. Ook hierbij kunnen de kosten flink oplopen. Als je een kattenverzekering afsluit, dan ben je voor dit alles verzekerd. Als tegenprestatie betaal je een vast bedrag per maand. Zo kom je dus nooit voor onverwachte verrassingen te staan!

Tip 1: Wacht niet te lang met verzekeren

Het beste is om een verzekering direct af te sluiten en niet te wachten tot het dier ouder wordt. Als je een kitten verzekert, dan is de premie aanzienlijk lager dan als je een ouder dier verzekert. Dat komt natuurlijk doordat het risico op klanten toeneemt naarmate het dier ouder wordt. Als je je poes of kater op een latere leeftijd verzekert en hij of zij heeft een bepaalde kwaal opgelopen, dan wordt de behandeling van deze kwaal uitgesloten van de verzekeringsdekking.

Tip 2: Vergelijk de verschillende verzekeringen goed met elkaar

Als je een kattenverzekering wilt afsluiten, dan raden we je aan om de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Niet iedere verzekering heeft dezelfde voorwaarden. En ook de premies en de basisverzekering kunnen van elkaar verschillen. Het vergelijken van de verzekeringen kan gelukkig gemakkelijk online. Zo krijg je een heel duidelijk overzicht. Vergeet daarbij niet om naar het eigen risico en het uitkeringspercentage te kijken. Dit verschilt per aanbieder en is van invloed op je premiebedrag. Je kunt zelf besluiten om voor een hoog of laag percentage te kiezen. Ook een vrijwillig eigen risico behoort tot de mogelijkheden. Je betaalt dan een deel van de dierenartskosten zelf, maar je premie is ook lager.

Maximaal verzekerd bedrag

Verzekeraars vergoeden tot een bepaald bedrag. Dit heet het maximaal verzekerd bedrag. De kosten die een verzekeraar vergoed verschillen per pakket. Een basispakket vergoedt vaak tot €3.500,- per jaar. Uitgebreidere pakketten vergoeden tot €5.000,-. Dit is iets om rekening mee te houden. Hoe hoger het bedrag is dat de verzekeraar betaalt, hoe hoger je premie is. Ook bij een kitten geldt een maximaal uit te keren bedrag per jaar. Let hier goed op bij het vergelijken.

Tip 3: De basisdekking dekt niet alles

Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat bijvoorbeeld chemotherapie, castratie, sterilisatie en het reinigen van de tanden vaak niet onder de basisdekking vallen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor inentingen. Geadviseerd wordt om je huisdier ieder jaar te laten enten. Wil je ook deze onkosten verzekeren, dan heb je daardoor vaak een aanvullende verzekering nodig.