...

Vreemde gewoonten van katten begrijpen

Vreemde gewoonten van katten begrijpen

Vreemde gewoonten van katten observeren en begrijpen

Waarom doet je kat gekke kattendingen? Door kattengedrag en vreemde gewoonten te observeren, is het mogelijk om uw kat beter te begrijpen. Om de vreemde gewoonten van katten beter te begrijpen, is het noodzakelijk om ze te ontcijferen.

Katten hebben veel ongewoon gedrag.

Als ze dit gedrag vertonen, wat gaat er dan door hun hoofd? Laten we eens kijken waarom katten vreemde dingen doen en wat er omgaat in hun geest wanneer ze deze acties uitvoeren.

Zelfs ervaren kattenbezitters kunnen verbijsterd raken door katten. Ze zijn leuk om te observeren vanwege hun mysterie, daarom kan niemand ze altijd correct identificeren.

Katten geven ons veel vreugde; hun gedrag kan echter moeilijk te begrijpen zijn. Weten hoe u hun gedrag beter kunt begrijpen, kan helpen om stress te verlichten bij het omgaan met hun ongewone en vreemde gewoonten. De informatie in dit gedeelte kan daarbij helpen.

Het is bekend dat katten ’s nachts miauwen, waarom doen ze dit ?
Katten die plotseling rondrennen, wat is daar de reden voor ?.

Als je kat zich ineens op een grappige manier gedraagt, is dat hilarisch om te zien. Als het echter midden in de nacht gebeurt en je bang wakker wordt, moet je toegeven dat het raar is. Wat veroorzaakt dit vreemde gedrag?

In een staat van overmatige energie is de hartslag van een kat hoger dan normaal. Dit komt vermoedelijk omdat katten die binnenshuis leven meer energie hebben en anders gaan reageren op overtollige energie. Daarom zijn sommige experts van mening dat een kat energie moet kwijt spelen door door een snelle cardiosessie te doen. Dit komt omdat de meeste buitenkatten meerdere keren per dag jagen, terwijl binnenkatten vaak binnen zittend zijn.

Katten kwispelen vaak met hun staart, en dit is een veelvoorkomend gedrag dat velen niet begrijpen.

Katten spelen graag met speelgoed dat de jacht simuleert; dit helpt hen opgekropte energie vrij te maken. Het is echter onmogelijk om te voorspellen wanneer uw kat op uw meubels zal springen op zoek naar plezier.

Waarom trekken katten het vampiergezicht? Omdat ze de aanwezigheid van bloed in het gebied kunnen voelen ? Nee, dit zal het niet zijn, maar katten hebben een Jacobson-orgaan in hun mond, het vomeronasale orgaan; met dit orgaan kunnen ze geuren analyseren. Wanneer katten iets interessants inademen, zullen ze een gezicht trekken met hun tanden bloot om de nieuwe geur nauwkeuriger te analyseren. Dit is de flehmen-reactie en is ook bij andere dieren waargenomen.

Waarom staren katten nergens naar?
Katten gebruiken hun acute zintuigen om hun omgeving waar te nemen en aandacht te schenken aan wat niets lijkt. In plaats van bovennatuurlijke gebeurtenissen, is het waarschijnlijk dat een kat zijn zintuigen gebruikt om iets in zijn omgeving waar te nemen dat mensen niet kunnen waarnemen. Wanneer een kat wezenloos in de ruimte staart, merken sommige eigenaren dat en worden ze een beetje nerveus.

Waarom tillen katten af ​​en toe hun kont op als ze geaaid worden? Er wordt aangenomen dat ze hun baasjes proberen te laten zien dat ze gelukkig zijn.

Katten hebben de neiging om je met een verwarde blik aan te kijken als je hun meest gevoelige gebied aan de basis van hun staart aanraakt terwijl je hun lichaam van kop tot staart streelt. Door aan deze plek te krabben, hopen katten dat je ze aandacht geeft. Katten kunnen hun billen optillen om hun baasjes te laten weten dat ze het leuk vinden om op die specifieke plek gekrabd te worden. Dit geldt niet voor alle katten; sommigen zullen er misschien niet van genieten.

Er zijn veel vreemde gedragingen van katten die eigenaren van gezelschapsdieren elke dag tegenkomen. Deze lijst is geen volledige lijst van alle ongebruikelijke kattengewoonten, maar het kan u enig inzicht geven in de gewoonten van uw kat.

Vreemde gewoonten van katten begrijpen