...

Het zesde zintuig bij katten

het zesde zintuig bij katten

Hebben katten een zesde zintuig?

De grote vraag die veel kattenliefhebbers zich stellen gaat over het zesde zintuig bij katten. Want hebben katten een zesde zintuig zoals sommige katteneigenaars wel beweren.

Geruchten over het vermogen van katten om tegenslagen en natuurrampen te voorspellen bestaan al sinds mensenheugenis.

Daarom willen we het hebben over het ongewone gedrag van katten om tegenslagen en natuurrampen aan te voelen.

We hebben het over ongewoon gedrag van katten vóór stormen, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat katten luchtaanvallen kunnen aanvoelen nog voor ze hebben plaatsgevonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog merkten katteneigenaren het onrustige gedrag van hun viervoetige huisdier op, nog voordat de sirenes begonnen te huilen.

Moederkatten sleepten hun kleine kittens naar een veilige plek. En katten zonder kittens waren angstig en vertrokken vanuit hun oogpunt naar de meest veilige plek.

In China werd in 1975 door het observeren van dieren zelfs een hele stad geëvacueerd nog vóór de aardbeving zich reeds aankondigde. Katten verborgen zich in schuilplaatsen aan het begin van de aardbeving. Inwoners van gebieden die gevoelig zijn voor aardbevingen zijn er aan gewend om katten te vertrouwen als voorspellers van aardbevingen.

Momenteel zijn er verschillende theorieën die dit fenomeen proberen te verklaren of is dit echt een zesde zintuig bij katten.

Zo ontstaan ​​bij onweer elektrische ontladingen en elektromagnetische golven tussen de lucht en de aarde. Lucht raakt geëlektrificeerd en beïnvloedt zo sommige receptoren in de hersenen van katten. Dit is precies wat hoofdpijn en weersafhankelijkheid veroorzaakt bij mensen. Katten hebben, in tegenstelling tot ons, een subtielere perceptie, waardoor hun gedrag en stemming gaat veranderen.

Een speciaal orgaan van Jacobson, dat zich in de bovenste luchtwegen van een kat bevindt, kan zelfs het kleinste aantal moleculen in de lucht of een verandering in de chemische samenstelling van de lucht opvangen. Daarom is het mogelijk dat katten met behulp van dit orgaan gassen ruiken/voelen die vóór de uitbarsting van de vulkaan reeds vrijkomen, gassen die zelfs apparaten moeilijk kunnen waarnemen.

Katten voorspellen hevige regenbuien

Voor hevige regenbuien beginnen katten hun oren te wrijven. Er wordt aangenomen dat drukveranderingen die op dat moment optreden het binnenoor van de kat irriteren. Dus wie goed kijkt naar het gedrag van zijn kat kan zelfs het weer voorspellen aan de hand van de gedragsveranderingen bij katten.

Katten voorspellen aardbevingen

Katten kunnen aardbevingen waarnemen door middel van trillingen via de snorharen en hun gevoelige poten. Als we rekening houden met de gevoeligheid van de snorharen, gevoelige poten, het vermogen om veranderingen in het magnetische veld op te vangen en echo’s te horen, dan zijn voor katten de eerste tekenen van rampen net zo duidelijk als voor ons het geluid van een luchtalarm. In de meeste gevallen kunnen katten de nadering van een evenement binnen een paar uur aanvoelen.

Hoe kan het volgende worden uitgelegd ?

Het zesde zintuig bij katten of speciale eigenschappen bij katten ? Je hebt vast wel vaker gehoord dat een kat de terugkeer van de eigenaar na een lange reis aanvoelt. Hoe ontwikkeld zijn de interne klokken bij katten? Hoe oriënteren katten zich en vinden hun weg terug naar huis. Misschien hebben katten net dezelfde verhoogde gevoeligheid voor magnetische omstandigheden zoals postduiven.

Katten zijn er gewoon als je ze nodig hebt.

Bestaat het zesde zintuig bij katten of is het eerder spiritualiteit tussen mens en dier. Elke blik, elk geluidje, lichaamstaal, activiteit… de manieren waarop katten dingen vragen, hoe ze mensen aanvoelen, hun emoties enz..

Dit alles is een mysterie bedekt met duisternis. Dit bewijst dat we echt weinig weten over onze katten.

zesde zintuig bij katten